שאלה על אגן חוץ כלייתי גדוש

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

10/04/2019 | 19:57 | מאת: anati

שלום, ילד בן 8 עבר אולטראסאונד בטן, דרכי שתן וכליות עקב תלונות על התקפי כאבים בבטן תחתונה. הכל תקין, מלבד המשפט שאני לא מצליחה להבין - אגן חוץ כלייתי גדוש. האם זה תקין? האם מצריך בדיקת מומחה? אודה על תשובה

במרבית המקרים המינוח מתיחס לוריאנט של נורמה- לא מום או מצב חולני- ובודאי שאינו מסביר כאבי בטן. כדאי בכל מקרה לקבל יעוץ נפורלוג ילדים או אורלוג ילדים בצרוף ה פענוח וה CD של בדיקת האולטראסאונד וכן של תוצאות בדיקת שתן כללית אחת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים