הרחבת אגני כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/06/2013 | 17:17 | מאת: נעמי

שלום, כעת בשבוע 34 של ההריון עם בן, מסקירה ראשונה נמצא כי אגני הכליות בגבול העליון של הנורמה, כל הזמן במגמת עליה (במדידות אחרונות שבוע 32 - 6 מ"מ, שבוע 34 - 7.5). מבנה הכליות תקין ואין הרחבת יורטרים. האם יש צורך בייעוץ נפרולוג ילדים או מעקב לאחר לידה? תודה

אמנם ההרחבה שאת מציינת בתחום הקל והנפוץ של התופעה שהיא נפוצה כממצא באולטראסאונד עובר, אך לדעתי כדאי לשמוע מה יש לנפרולוג ילדים לומר כולל לגבי תיזמון סונר חוזר אחרי הלידה ומעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים