שאלה לרופאה לגבי בני

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/11/2018 | 21:12 | מאת: מירי

היי בני בן 13 שנים ראיתי שבשעות הערב הוא הלך לעשות המון פיפי בקשתי בדיקת שתן ובדיקת השתן בוצעה הפיפי הראשון של הבוקר יצא ריכטז שתן 1047 וחלבון בשתן יצא 30 לציין הרופאה שלי נפרולוגית והיא אמרה שאין צורך לחזור אל הבדיקה ורק שהילד ישתה אני לא הייתי רגועה אולי פעמים עשיתי לילד בדיקת שתן בסטיק יצא ריכוז 1020 ואין חלבון פעמים יצא תקין האים אננ צריכה לשלוח למעבדה בדיקת שתן כי הרופאה אומרת שלא צריך וחלבון 30 זה תקין ובגלל הריכוז יש חלבון

בזתן מרוכז - כמו שמצביע משקל סגולי 1047- מאד רוכז אפילו- יכולה להיות תשובה של חלבון בריכוז נמוך - 30 כפי שהתקבל אצלעם- כתוצאה מוטעית- לא אמיתית. העדר חלבון בבדיקת שתן בדגימה פחות מרוכזת אכן תומכת בכך שאין בעיה של אבדן חלבון בכמות לא תקינה בשתן. אם בשתן חוזר שלא יהיה מרוכז - לפי משקל סגולי פחות מ 1025- תהיה תשובה נוספת גבולית של חלבון ניתן לבצע יחס חלבון /קראטינין. באופן כלל מסכימה עם הרופא ה שלכם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים