כליה שמאלית מורחבת לתינוק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/10/2018 | 21:48 | מאת: ליאור

שלום. בננו בן שבועיים וחצי. באולטרא סאונד גילו כליה שמאלית מורחבת עם הרחבה של 13 מ"מ וגודל הכליה 70 מ"מ . הביאו אורולוג שאמר לעשות אולטראסאונד בגיל שבועיים( שיהיה ביום רביעי) ובגיל חודש אולטראסאונד נוסף ומיפוי כליות. לשאלתנו האם צריך נפרולוג אמרו שבינתיים לא. האם ניתן להימנע ממיפוי כליות הכרוך בקרינה בשלב זה? האם כדאי ללכת כבר לנפרולוג? מה עוד כדאי לעשות? תודה.

עד להחלטה על מיפוי כליות כדאי בהחלט להתיעץ גם עם נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים