אגני כליות מורחבים דו"צ בעוברית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/08/2018 | 22:28 | מאת: שלום

שלום ד"ר רוקסנה, לעוברית שלנו נמצאו בסקירה הראשונה אגני כליות מורחבים דו"צ. במהלך כל הסקירות המכוונות הממצא נשאר ואף גדל. בסקירה המאוחרת(שבוע 23+5) כליה ימנית 9 מ"מ עובי פרינכמה 7 מ"מ. כליה שמאלית 7 מ"מ והפרינכמה 9.4 מ"מ. מי שפיר תקינים, שלפוחית שתן תקינה. בסקירה המכוונת האחרונה(שבוע 22) נאמר לנו כי בהתרוקנות השלפוחית האגנים כמעט נושקים לנורמה( 6 מ"מ). ושמעבר לאולטרסאונד מכוון בהתערבות נפרולוג (באם יידרש ) לא נדרש לעשות כלום. בסקירה המאוחרת נאמר לנו כי ככל הנראה הסיבה היא רפלוקס או UPJO. ללא הידרו-אורטר.פרינכמה יחסית שמורה לטענתו. 1. מי יכול להגיד לנו מה הסיבה להגדלה? מעבר לבדיקה שכמות מי השפיר תקינה ושהרקמה שמורה? אם אומרים שזה רפלוקס או UPJO מי יכול להגיד לנו מה זה? חשבנו שבסקירות המכוונות יוכלו להגיד לנו האם יש חסימה כלשהי. 2. אנחנו מבינים שנדרש לראות נפרולוג השאלה האם מיידית והאם כמו שהומלץ לנו בסקירה המכוונת האחרונה( שרק אם יידרש יקראו לנפרולוג)? 3. כל פעם נאמר לנו שכל עוד האגן לא מעל 10 מ"מ צריך רק סקירות מכוונות . באחת הכליות אנחנו כבר ממש קרובים לשם וקצב הגידול פשוט מהיר. מהי עצתך? לאן אנחנו נדרשים לפנות? לנפרולוג פרטי? מרכז שלישוני ? אולטרסאונד בשילוב נפרולוג? על מה יכול להעיד ? תודה רבה מראש!

אכן הרבה שאלות וברור שמסגרת זו אינה המסגרת המתאימה כלל לקבל את התשובות אתם אכן צריכים להגיע לנפרולוג ילדים בכל מסגרת שתמצאו לנכון- בכל הקופות קיים שרות מסוג זה. רצוי להצטייד בבדיקת אולטראסאונד עדכנית מכוונת למערכת השתן של העוברית וגם בכל המסמכים שאת תוכנם סיכמתם לעיל בהצלחה!

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים