אולטרסאונד כליות - רמת דחיפות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/06/2013 | 21:03 | מאת: נויה

שלום רב, תוצאות אולטרסאונד של בני בהיותו בן 3 חודשים: כליה ימנית בגודל 54. עובי, מבנה ואקוגניות שמורים. הרחבה קלה של גביעים ואגן. רוחב אגן 3.5. עובי פרנכימה בקוטב עליון 15. כליה שמאלית בגודל 52. עובי, מבנה ואקוגניות הפרנכימה שמורים. הרחבה של גביעים ואגן. רוחב אגן בגובה הכליה 4.2. יש הרחבה בעיקר חוץ כלייתי עד 8 מ"מ. עובי פרנכימה 14 מ"מ בקוטב תחתון. שלפוחית השתן בעלת קיבולת טובה ודפנות חלקים. לא הודגמו אורטרים מורחבים. עם הנתונים האלה הגעתי לנפרולוג רק עכשיו כשבני בן 8 חודשים. הנפרולוג אמר שאילו הייתי מביאה לו את הנתונים מהאולטרסאונד של ההריון היה רואה אם המגמה היא של החמרה או שיפור. אם היה רואה החמרה, היה אומר לי לעשות שוב אולטרסאונד עוד חודשיים, ואם היה רואה שיפור, אז עוד חצי שנה. כמו כן אמר שהמיאטוס מעט מוצר. כיוון שבביקורי אצלו לא היו לי נתוני ההריון, אמר לי לעשות אולטרסאונד עוד 4 חודשים ואז לחזור אליו. בסקירת הריון ראשונה בשבוע 15 רשום אגני כליות בגודל 3-3.3 מ"מ. מרקם כלייתי שמור. כנ"ל בסקירה שנייה בשבוע 22. עשיתי גם סקירה שלישית בשבוע 29, (אצל רופא אחר) ושם הרופא לא ציין כלום. אז האם יש החמרה בהשוואה לנתונים בהריון? האם לאור נתוני ההריון כדאי לי כן לעשות עוד חודשיים אולטרסאונד, או אפילו כבר עכשיו (למעשה עברו 5 חודשים מהאולטרסאונד האחרון)? ולהתעקש לחזור לרופא עם הנתונים, או אפילו ללכת לרופא פרטי. לא רוצה שלבני ייגרם נזק בלתי הפיך רק בגלל המערכת הציבורית שמתפקדת בקצב צב צולע. תודה על תשובתך, נויה

סה"כ הממצאים כעת בסונר שאת מצטטת אחרון לא כאלו חמורים כך שאני לא רואה מה סיבת האי שקט הניכר שאת משדרת אבל רולוג שבדק את הילד מצא משהו בבדיקה- הצרות מיאטוס של השופכה וגם ראה קרוב לוודאי את הצלומים עצמם של האולטראסאונד שווה מאד לספק לו את האינפורמציה שבקש - דרך פקסס או מייל - ובהמשך לקו מחשבתו הראשוני הוא יחליט אם יש או אין מקום לשנות את תיזמון התור אליו וכמובן של האולטראסאונד החוזר

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים