MRI לכליות עובר - מה הערך המוסף?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/04/2018 | 11:40 | מאת: ר

שלום , הריון - שבוע 34 .בהמשך למעקב שאנחנו נמצאים בו : שבוע 16 נראה כמו PUV ,שלפוחית לא התרוקנה 3 שעות . לאחר שבועיים נראתה התרוקנות ,ובסקירה השניה נראו מספר התרוקניות של השלפוחית . הכל היה נראה בסדר - עד שלפני מספר שבועות התחיל להתפתח הבדל בגודל הכליות וכן באחת הכליות - שנראית תקינה מבחינת CMD וגודל -נצפו 2 ציסטות קורטיקליות . והכליה השניה - התפתחה האדרה אקוגנית בUS , וכן רואים שהתוכן שלה "פחות טוב" ,והיא יותר קטנה לדברי הנפרולוגית שראתה את זה . המליצו לי לבצע MRI לכליות העובר - ע"מ שייתן עוד מידע . אני לא מצליחה להבין איזה מידע יכול לתת הMRI שלא רואים בUS ? אשמח אם תוכלי להסביר לי . אני מאוד חוששת מהבדיקה בגלל כדור ההרגעה שיש לקחת ,כדי למנוע תזוזות בעובר . תודה

ראשית אין מה לחשוש מבדיקת ה MRI. בגדול אוכל לומר שבדיקת ה MRI יכולה "להעיר את עינינו" לגבי איכות הרקמה הכליתית בשתי הלכיות בומיוחד בכליה שנראת עדיין תקינה. יחד עם זאת חייבת להוודת לעיתים די קרובות אנחנו לא מקבלים את המידע החשוב הזה. המשמעות של מראה ואיכות הרקמה הכליתית הינו בעיקר לגבי יכולת תפקוד עדתידית . נראה לי שהמקרה מורכב והדיון בכל ההבטים לא מתאים למדיום הזה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים