חלבון בשתן לפעוט בן 1.10

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/03/2018 | 21:20 | מאת: ספיר

לבני בן 1.10 נמצא חלבון בשתן protein/creatinine 319.37mg רופאת הילדים הפנתה לעשות קטטר לאיסוף שתן. האם זו תוצאה חריגה בעיתית. בUS כליות נמצאו תקינות. מה צריך לעשות?

השאלה החשובה ביותר היא מדוע זה נבדק- הכוונה לחלובן /קראטינין בשתן. היחס אמנם מוגבר- הנורמה היא 200 אם היחידות הן מג/גר ועד גיל שנתיים הנורמה עד 300. צריך להתיחס לתוצאה בהקשר של מצב הילד וההתויה לביצוע הבדיקה וגם בדיקות הדם ואז להחליט אם יש צורך באיסוף שתן של 24 שעות שכמובן מצריך קטטר בילד בגיל זה שטרם נגמל מטיטול או שניתן לחזור על בדיקת השתן או שניתן לבצע איסוף שתן חלקי של 8 שעות. מומלץ יעוץ נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים