ציסטה בכליה אחת בכל צד - עובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/02/2018 | 13:43 | מאת: ר

הי ד"ר , שבוע 27 להריון . נמצא במעקב מכוון כליות ודרכי שתן החל משבוע 16 . בשבוע 16 -סקירה 1 - שלפוחית שלא התרוקנה כ3 שעות ,חשד לPUV . בשבוע 21 -בביקורת -השלפוחית הייתה דינמית בגודלה ונראתה כמעט ריקה ) . בשבוע זה נצפה אורטר ימין מפותל . בשבוע 24 - סקירה 2- שלפוחית דינמית עם התרוקנות מלאה .אך הופיע ממצא בכליות : כליה ימין 14*13*24 כליה שמאל -14*15*26 ללא הרחבת אגני כליה.אך בשתי הכליות הודגמה ציסטה קורטיקלית (אחת בכל כליה) בקוטר כ 3 מ"מ .(לציין שלי ולבן זוגי -אין ציסטות בכליות ) בשבוע 26 : סקירה מכוונת - "כליה שמאל -גודל 14*29 ,פרכינמה במראה תקין ,CMD שמור ,ללא הרחבת אגן כליה.ציסטה קורטיקלית - 4.4*3.9 מ"מ. כליה ימין 14*16*26 -פרכינמה במראה תקין ,CMD שמור ,ללא הרחבת אגן -ציסטה קורטיקלית 2.0*3.7 מ"מ . לא הודגמה הרחבת אורטרים שלפוחית במראה תקין ,דפנות חלקים לא הודגם אותרוצלה" ונקבע לנו ייעוץ עם נפרולוג ילדים וUS חוזר בעוד כ3 שבועות .אך איני רגועה בנתיים . שאלתי היא כרגע בהתחשב בציסטות - האם זה דבר שעלול להפריע לתפקודי הכליה העתידיים של העובר ,לכשיוולד או אולי עוד לפני כן ? האם כל ההתפתחות של מערכת השתן והכליות נראית לך כחלק מפתולויגה כלשהי שמתפתחת ? מה בעצם האפשרויות פה ? האם יתכן כי העובד יהיה ללא כל פגיעה בכליות ובמערכת השתן ? אודה לתגובתך ,מאחר ואיני מצליחה להיות רגועה בהמתנה לייעוץ הנפרולוגי . תודה רבה .

מבינה את מצוקתץ אבל אין מנוס מפגישה עם הסבר מעמיק של נפרולוג ילדים וברור שכאן לא המקום וקצרה היריעה. אומר רק שציסטות בכליות עובר שניתן לראות באולרטאסאונד יכולות ללמד על היווצרות לא תקינה של חקל מהרקמה התפקודית של הכליות. לא ניתן לאמוד בצורה אפילו קרובה באיזה הקף יש או אין פגיעה בתפקוד העתידי בוודאי כעת כשהממערכת עוד בהתהוותה- עד שבוע 36 בערך. כדאי מאד שתקבלי הסבר מעמיק מנפרולוג ילדים

14/02/2018 | 17:38 | מאת: ר

תודה רבה

19/03/2020 | 20:20 | מאת: לילי

אפשר לשאול איך הסתיים העניין? נמצאים במצב דומה

07/04/2022 | 19:41 | מאת: ג'ניפר

גם אנחנו נמצאים במצב דומה. אשמח לדעת מה מצבכם היום ומה התובנות שלכם.

10/04/2022 | 10:01 | מאת: ר

הי , ברוך השם כיום המצב יציב . יש צפי שיזדקק להשתלת כליה לכשיגדל (לא ברור באיזו נקודת זמן זה יקרה ) אך אני חייבת לסייג את התשובה שלי ,כי כל מקרה לגופו. ישנה קבוצה בפייסבוק בשם "כליות ילדים" אתם יכולים להצטרף ולשמוע\להתייעץ עם הורים לילדים במצבים דומים . בריאות ורפאוה שלמה .

10/04/2022 | 15:30 | מאת: ר

עניתי למטה

10/04/2022 | 15:30 | מאת: ר

עניתי למטה

השתלשלות המקרה והממצאים יכולים לרמוז שמשהו חריג קורה בהתפתחות הרקמה התפקודית בכליות אבל חשוב לראות את כלל הממצאים ולקבל יעוץ נפרולוגי מסודר עם כל הממצאים ההדמיתיים . כל הסקת מסקנות אחרת תהיה חסרת משמעות לכן חשוב להגיע ליעוץ באופן מסודר. למרות שאני מבינה את המתח בו את שרויה אין דרל טובה יותר מיעוץ מסודר. עדאי גם לקבוע תור לכנטיקאי לגבי השלאה של בדיקת מי שפיר.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים