הנוק שנליין פורפורה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

16/01/2018 | 18:03 | מאת: שאול מורן

בנכד שלנו התגלתה המחלה הנ"ל לפני שבועיים בדיוק . יש שיפור במצבו אולם בבדיקת שתן מאתמול נתגלה שיש לו כמות מוגברת של KATONES . אשמח לשמוע את דעתך והמשך דרך טיפול . תודה שאול

קטונים(אני משערת שלכך התכוונת) מצביעים על פרוק מוגבר של שומנים בגוף בדרך כלל בשל חוסר סוכר. יתכן שהילד לא אוכל מספיק ולכן זה קורה- יתכן ועל רקע המחלה יש לו כאבי בטן ולכן ממעט באכילה. רצוי שרופא יתרשם מבדיקת הבטן שלו-בבדיקה גופנית- ולתת לילד יותר פחמימות סוכרים לאכול. מומלץ להמשיך לעקוב אחר שתן כללית לוודא שלא מוםפיע דם או חלבון במשך חצי שנה ורצוי גם מעקב נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים