חלבון בשתן בתינוק בן חמישה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/11/2017 | 14:45 | מאת: איילת

שלום, בני בן חמישה וחצי חודשים. נעשתה בדיקת שתן ונמצא פרוטאין 50 מג/דצל. מה זה אומר? תודה

22/11/2017 | 15:05 | מאת: איילת

כמו כן ph 8, ללא ניטרטים או אריתרוציטים

PH גבוה אבל יכול לקרות באופן חולף. לא ברור מדוע בוצעה בדיקת שתן

בשאלה הראשונה מדוע בוצעה בדיקת השתן. באופן נורמלי לא אמור להיות חלבון בשתן או רק כמות קטנה - ריכוז של 10 לפי קריאת סטיק- שזה מה שאת מצטטת לפי הבנתי- כשהשתן מרוכז או מכיל לדוגמא אנטיביוטיקה יכולה להתקבל תשובה שגויה של חלבון חיובי כדאי לחזור על שתן כללית ואפשר לבדוק גם יחס חלבון /קראטינין כמותי

22/11/2017 | 22:51 | מאת: איילת

הבדיקה בוצעה עקב אלקלין פוספטז שלא יורד, לפני חודש 542, היום 540. מבחינת אנזימי כבד הכל תקין. הבדיקה בוצעה לא בסטיק אלא בדיקה רגילה של שתן לכללית

22/11/2017 | 22:54 | מאת: איילת

אלקלין פוספטז לפני שלושה חודשים 860, לפני חודשיים 640

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים