אולטראסאונד כליות- האם תקין?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/11/2017 | 09:29 | מאת: דודה

שלום, אחיינית שלי בת 8 וחצי מתלוננת כבר למעלה משבוע על כאבים בבטן התחתונה בעיקר בצדדים. בדיקות הדם תקינות רק בבדיקת UREA יצא ערך של 14. בוצע אולטראסאונד כליות ובסיכום נכתב "כליה שמאלית פרנכימה היפראקונית טיבה לא ברורה. כליות היפראקוגניות." רופא הילדים טוען שהכל תקין אך הילדה ממשיכה להתלונן. האם אכן הכל תקין?

14/11/2017 | 09:32 | מאת: דודה

לציין שגם בדיקת שתן תקינה.

כעת ראיתי את התוספת. עדיין המלצות ללא שינוי

הממצא האכן לא ברור ובעיקר ראוי לעיון חזור מומלץ לבצע בדיקת שתן כללית ותרבת וגם למדוד לחץ דם + להגיע ליעוץ נפרולוג ילדים עם CD של האולרטאסאונד + תוצאות בדיקות דם שתן ומדידת לחץ דם + הילדה כמובן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים