תוצאות איסוף שתן לילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

23/08/2017 | 16:29 | מאת: רונית

בת שלי בת 4.5 ביצעה איסוף שתן וב קראטנין יצא 0.3g/24h. האם תקין או לא? תודה

קראטינין בשתן באיסוף משקף רק את מסת השרירים של הילדה. כשעושים איסוף שתן עושים לצורך הערכת התפקוד של שתי הכליות יחד ואז עושים חישוב עם הנתון של קראטינין בשתן ורמתו בדם ומתקננים לשטח הגוף של הילד. או ליעיתים עושים את איסוף השתן לברר הפרשה של חומרים כמו חלבון סידן חומצה אורית ואחרים והפרשת בשתן נבחנת תמיד ביחד לקראטינין בסיכומו של דבר לנתון שציינת כשלעצמו אין משמעות בפני עצמו חוץ מאולי שבצעה איסוף שתן אמין של 24שעות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים