ילד בן 13 חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/05/2017 | 19:22 | מאת: שני

הילד בן 13 לפני כשנה חודשיים של מתן שתן בתדירות גבוהה שעברה מאז עשינו אולטראסאונג כליות ובטן הכל תקין לאחרונה עשינו: י בבדיקת דם Urea 45 - בוצעה פעמיים גלוקוז בדם - 97 בדיקה שתן: בוצע היום protein 50 Leuco/F = 2 Erythrocytes = 2 albumin/ceratinine = 53.92 נולד פג אם יש קשר , אשמח לשמוע מה זה אומר תודה

האוראה מעט גבוהה אך לא ציינתם קראטינין בדם שהינו מדד אמין יורת ומשמעותי יורת של התפקוד הכליתי. הפרשת האלבומין בשתן מעט מוגברת אך זו דגימה בלבד. אם הילד היה פג וכעת בגיל ההתבגרות רצוי מאד שיעבור הערכה כוללנית יותר של התפקוד הכליתי - יש לנו מרפאה מיוחדת שמאבחנת ועוקבת אחר בעיות כליה בילדים שהיו פגים . ההמלצה שכל מי שהיה פג- בוודאי פחות מ 2ק"ג בלידה ובוודאי שנולד לפני שבוע 34-35 יהיה במעקב נפרולוגי במרפאה למעקב נפורלוגי אחר פגים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים