לא מסוגל להירדם בשכיבה על הגב

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

15/11/2016 | 01:31 | מאת: יוני

שלום בן 40, יש לי עודף משקל. ואני נוחר בלילה. לפני כשנתיים עשיתי בדיקת שינה, ונאמר לי שאין לי דום נשימה בשינה. אני רגיל לישון על הצד. אך גם אם אני רוצה לישון על הגב אני לא יכול. איך שאני מתחיל לנמנם/להירדם משהו נסתם ואני מרגיש שאני נחנק. מה יכולה להיות הסיבה? אפשר לדעת היכן החסימה? זה יכול לנבוע מסיבות אחרות? הרי גם אלו שסובלים מדום נשימה בשינה, עדיין מצליחים להרדם ולנשום ברוב הזמן על אף החסימה. ואני אף פעם לא מצליח להתחיל לישון כשאני על הגב. תודה

שלום, יש לך עודף משקל. ואתה נוחר בלילה. לפני כשנתיים עשית בדיקת שינה, ונאמר שאין דום נשימה בשינה. שאתה מתחיל לנמנם/להירדם משהו נסתם ואתה מרגיש נחנק. יתכן מרכיב אנטומי חסימתי באזור חיך או בסיס לשון. יתכן גם מעודף משקל. מציע בדיקת א א גרון ולשקול לחזור על מעבדת שינה לרדת במשקל. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים