אבחון הגורם לסינוסטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

12/06/2016 | 12:18 | מאת: אורנה

לאחר שאובחן סינוסיטיס באמצעות CT וצריך להחליט על דרך הטיפול, השאלה שלי היא איך יודעים מה המקור למחלה, האם האנטומיה, האם שיניים, האם אלרגיה, האם זיהום ? או גם וגם... לעניות דעתי, מקור הבעיה חשוב לא פחות מהטיפול על מנת למנוע הישנותה האם יש בדיקת דם מסוימת ? האם ניתן לעשות תרבית לריר הנמצא בסינוס ? משהו אחר... ? מה דעתך ?

שלום, לאחר שאובחן סינוסיטיס באמצעות CT לגבי המקור למחלה, אכן יכול להיות קשור באנטומיה, מקור מבעיית שיניים, רקע אלרגי, או זיהום חיידקי. אכן הפתופיזיולוגיה מגוונת ויש לברר. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים