שטיפת סינוסים במי חמצן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

09/06/2016 | 17:54 | מאת: ארז

קראתי שעבור סינוסיטיס כרוני (כזה שלא אנטיביוטיקה ולא ניתוחי fess יכולים נגדו) עם מעורבות של נזלת דלקתי, אפשר לבצע שטיפות של מי מלח בשילוב עם מי חמצן (באופן עצמאי, ביחס של 1:10 בין המים למי חמצן). רציתי לשאול האם ידוע על היעילות של התהליך הזה (נגד חיידקים/פטריות), והאם יש סכנה בביצוע שטיפת סינוסים כזו (למשל האם יכול לפגוע ברקמות מערות האף)? תודה

שלום, טיפול בסינוסיטיס כרוני יתכן גם בשטיפות של מי מלח. לגבי בשילוב עם מי חמצן - אין לי נסיון. לא ידוע לי על היעילות של התהליך הזה אולם יש בטיפול זה הגיון. לא רואה סכנה מיוחדת בביצוע שטיפת סינוסים כזו. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים