האם לעשות ? או משהו אחרFESS

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

05/06/2016 | 23:11 | מאת: רינת

עקב טיפולי שיניים ולגמרי במקרה נתגלתה לי סינוסטיס קשה, בבדיקת CT נמצא שכמעט כל הסינוסים מלאים, קיימת הצרות נזלית, יש סטייה של מחיצת האף וה OMC חסום משני צידיו, גם הקונכות מעובות... אני לא מבינה איך אני בכלל נושמת ללא הפרעה אני מבינה שיש צורך בניתוח אולם אני חוששת ממנו מאד. שאלתי: אם אבצע רק תיקון סטיית המחיצה, האם שאר הדברים יסתדרו עקב זרימת אוויר טוב יותר ובתוספת טיפול שמרני מה דעתך, האם עדיך FESS או בלון סינופלסטי ?

שלום, בהמשך לטיפולי שיניים ולגמרי במקרה נתגלתה לך סינוסטיס קשה, בבדיקת CT נמצא שכמעט כל הסינוסים מלאים, קיימת הצרות נזלית, יש סטייה של מחיצת האף וה OMC חסום משני צידיו, גם הקונכות מעובות. את חוששת מניתוח. יתכן ומדובר בפוליפים. השאלה מה מצא אצלך רופא א א גרון. תיקון סטיית המחיצה לא בהכרח מטפל בסינוסים. לגבי FESS או בלון סינופלסטי תלוי מה הבעיה בסינוסים , צריך לראות CT. נראה כי הסינוסים צריכים להיות מאוררים לצורך טיפול השיניים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים