ניתוח בשיטת coblation

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/05/2016 | 17:53 | מאת: אלעד

אני סובל מסינוסיטיס כרוני. כבר עברתי שני ניתוחי פס. הניתוח האחרון לפני ארבע שנים. לאחר הקלה לאחר הניתוח האחרון, השנה אני סובל שוב ושוב מסינוסיטיס. רופא אא"ג שהייתי אצלו לאחרונה המליץ לי על ניתוח בשיטת קובליישן שבעזרתה הוא יקטין מאוד את הקונכייה האמצעית שלדעתו סותמת לי את האף. הוא טוען ששיטה חדשה זו עדינה יותר משיטת הניתוח המקובלת בניתוחי פס. לסינוסים האחרים הוא משתמש במכשיר הנקרא שייבר (מלשון לגלח), שבעזרתו הוא משייף מעט את הסינוסים. לדעתו גם מכשיר זה עדין יותר משיטת החיתוך הרגילה הנהוגה בניתוח פס. אשמח לדעת אם לכבוד הרופא יש ידע על יעילות השיטות שהוצעו לי. תודה רבה.

שלום, לגבי סינוסיטיס כרונית, כבר עברת שני ניתוחי פס. הניתוח האחרון לפני ארבע שנים. לאחר הקלה לאחר הניתוח האחרון, השנה אתה סובל שוב ושוב מסינוסיטיס. רופא אא"ג המליץ על ניתוח בשיטת קובליישן שבעזרתה הוא יקטין מאוד את הקונכייה האמצעית שלדעתו סותמת לי את האף. שייבר או מיקרו דברידר משמש אותנו בניתוחי FESS זמן רב ואין זה חדש. לגבי COBLATION של קונכיות אמצעיות , לא מראה לי שזה יתרום. אם יש צורך אנו מורידם חלק מקונכיות אלו ללא בעיה. העניין העקרוני הוא מה יש לך בסינוסים ומה באמת צריך לעשות. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים