סינוסיטיס ודרך נוספת לטיפול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

07/02/2016 | 14:56 | מאת: שי

שלום רב אני סובל מסינוסיטיס כרוני מאובחן עקב פוליפים באף כתוצאה מאלרגיה, מבצע שטיפת סינוסים בתמיסת מלח וספריי אף למיינטננס. אשמח לדעת את דעתך גם אם באופן תאורתי או אם קיים בספרות לרעיון של שטיפת סינוסים בחיידקים טובים(פרוביוטיקה) במינון חזק כגון זה שיש בVIVOMIX. וזאה מכיוון שהסינוסים מלאים במוגלה חיידקית אז במקום אנטיביוטיקה שפיתחו לה עמידות ולא "עובדת" מה דעתך על הטקטיקה הזו ? - יצירתיות לפעמים יכולה להפתיעה לטובה(: אודה על תשובתך בברכה שי

שלום, אתה סובל מסינוסיטיס כרונית עם פוליפים באף ואלרגיה, מבצע שטיפת סינוסים בתמיסת מלח וספריי אף למיינטננס. נושא של שטיפת סינוסים בחיידקים טובים(פרוביוטיקה) אינו מקובל עדין בספרות וזהו נושא שקיים בחיתוליו, לדעתי במחקר. הרעיון מעניין. אני אבדוק את העניין. בברכה

שלום, הבעיה הראשונה היא שקשה להיכנס לתוך הסינוס החסום מפני שפתח הסינוס מאוד צר. ללא ניתוח חלל האף הוא נישה אקולוגית אחרת מאשר כל אחד מהסינוסים. הבעיה השניה היא שהסינוס מלא בחידקים רעים בצורת ביופילם שהשתרשו בו ותפסו כל פינה פנויה. צריך לנקות אותם אחרת החידקים הטובים פשוט ישטפו החוצה. הבעיה השלישית היא שלא מדובר על סוג אחד של חידקים טובים אלא על הרבה מאוד סוגי חידקים שחיים ביחסי תלות. למדע עדיין אין את השמות של כל החיידקים הטובים. כדי להתאים את החידקים המתאימים לחולה צריך מידע שאין לנו עדיין כיום. כאשר המדע יפתור את הבעיות הללו יכול להיות שנראה מהפיכה בתחום הטיפול בסינוסיטיס, בדומה למהפיכה שאנו רואים בעולם הגסטרואנטרולוגיה. חברת הזנק שמתמודדת עם חלק מהאתגרים הללו היא סינוסייפ מדיקל הישראלית. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים