שאלה דומה לזו של רחל בלוטת לימפה סוררת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

13/12/2015 | 14:49 | מאת: אירית

אני בת 43. בעבר הייתה לי בלוטת לימפה צווארית אקטיבית (בצד שמאל של הצוואר). בוצע FNA ואומת. עברו מאז 10 שנים והבלוטה הסוררת גדלה למימדים של 2.6X0.8 ס"מ. היא לוחצת לי על הצוואר בצד שמאל וההרגשה היא כאילו מישהו מושך אותי בשיער מלמעלה באופן מתמיד. זה מקרין גם מתת לאוזן שמאל. לא הייתי חולה לאחרונה בשום מחלה זיהומית, לא דלקת בגרון ול דלקת שיניים ולא דלקת אזניים. זה גם לא כואב רק מציק ולוחץ. באולטראסונד תירואיד שעשיתי מצויין כי האיסטמוס ברוחב תקין ושתי האונות בגודל תקין אף הן וגם זרימת דם דו צדדית תקינה. אונה ימנית במידות 1.4X1.9X4.8 ואונה שמאלית 1.4X1.8X4.3. בחלק התחתון מודגם קשר ציסטי ברובו בעל בלט אקוגני שגודלו 0.6X0.4. בצוואר דו צדד נצפו קשריות לימפה מוגדלות בגודל שכתבתי למעלה בחלקן יש מחיקה של האגן השומני. אני כבר הרמתי ידיים. אבל האם יש סיבה לדאגה? והאם אפשר לעשות משהו בנדון כי ממש זה לוחץ לי על הצוואר ראש ואוזן שמאל.

שלום, בעבר הייתה לך בלוטת לימפה צווארית ראקטיבית. בוצע FNA ואומת. עברו מאז 10 שנים והבלוטה גדלה למימדים של 2.6X0.8 ס"מ. באולטראסונד תירואיד מצויין כי האיסטמוס ברוחב תקין ושתי האונות בגודל תקין אף הן וגם זרימת דם דו צדדית תקינה. בצוואר דו צדד נצפו קשריות לימפה מוגדלות. בחלקן יש מחיקה של האגן השומני. לאור התאור היתי ממליץ על בדיקת א א גרון מקיפה כולל בדיקת FO- סיב אופטי, ולשקול FNA בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים