אבאמיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

16/11/2015 | 00:53 | מאת: שלי

היי, קיבלתי מרופא אא"ג תרסיס אבאמיס לשימוש פעמיים ביום, שתי לחיצות בכל נחיר בכל פעם+שבועיים כדור טלפאסט פעם ביום. הטיפול ניתן עקב קונכיות נפוחות, יש לציין שיש לי אסטמה ואני סובלת לעיתים מנזלת אלרגית וקשה לי לישון בלילה עקב הנחירים הסתומים. מהות הפנייה שלי היא כזו: יש לי קרטוקונוס בשתי עיני והוא במצב יציב ולא משתנה כבר כמה שנים (אני בת 20 ולא עברתי טיפול כלשהו בעיניים), קראתי בעלון האבאמיס שבשל הסטרואידים שבו הוא עלול להשפיע על העיניים. אני נורא חוששת שהשימוש בתרסיס "יעיר" את הקרטוקונוס שלי ויגרום להידרדרות. האם יש מקום לחשש? תודה מראש.

שלום, קיבלת מרופא אא"ג תרסיס אבאמיס וכן כדור טלפאסט. הטיפול ניתן עקב קונכיות נפוחות, את סובלת לעיתים מנזלת אלרגית וקשה לך לישון בלילה עקב הנחירים הסתומים.יש לך קרטוקונוס בשתי עיני והוא במצב יציב ולא משתנה כבר כמה שנים. את דואגת בקשר לעיניים. לא ידוע לי כי שימוש באבמיס משפיע על העיניים. הספיגה שלו לגוף היא אפסית והוא טיפול מקומי באף. למרות זאת הייתי מתייעץ עם רופא עיניים מומחה לפני השימוש לאור החשש. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים