ניתוח שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

09/10/2015 | 15:51 | מאת: רויטל

בני בן 1.10 . נבדק אצל רופא א.א.ג בכיר. בדק אותו בדיקה מעמיקה עם מצלמה בתוך האף וכו... ואמר ככה : לטענתו יש לו אדנואיד (שקד שלישי) גדול והוא פוליפ חוסם רואים אותו מהאף עם מצלמה. זה הממצא העובדתי. לטענתו יש לו אדנואיד (שקד שלישי) גדול והוא פוליפ חוסם רואים אותו מהאף עם מצלמה. זה הממצא העובדתי. האוזניים תקינות ולא צריך ניתוח כפתורים. במצב רגיל הממצא הזה מצריך ניתוח אבל לטענתו הממצא צריך להיות מלווה בתלונות הורים בעיקר על הפרעה נשימתית כזו או אחרת. במקרה שלנו אין לנו את התלונות האלה כהורים ביום יום אלא רק שהוא מנוזל הרבה,ושהוא מנוזל שומעים את הקושי בנשימה וגם אז זה לא ברמות שמתארים שצריך להיות לאור הממצא (אין לו הפסקות נשימה ונחירות חזקות והוא לא נשאר רוב היום עם פה פתוח וכו...) דלקות אוזניים יש אבל לא בכמויות. הנזלת היא העיקר. ולכן בגלל שכביכול משאירים את ההחלטה לנו ההורים אנחנו בהתלבטות : א. האם לנתח לאור הממצא העובדתי שלא עתיד להשתנות ??? ב. האם לחכות ולנסות ספריי אוואמיס סטרואידים שעשוי להקל לו על הנזלת הכרונית אבל לא משפיע על השקד השלישי. ג. האם לחכות בכלל נגיד עוד חצי שנה ובמידה ויהיו תלונות גדולות יותר אז לנתח ??? אשמח לתשובה המבהירה את המצב ושופכת אור על מה כדאי לעשות.

שלום, בנך נבדק אצל רופא א.א.ג ולטענתו יש לו אדנואיד מוגדל. האוזניים תקינות ולא צריך ניתוח כפתורים. במקרה שלכם הילד רק שהוא מנוזל הרבה,ושהוא מנוזל שומעים את הקושי בנשימה וגם אז זה לא ברמות משמעותיות (אין לו הפסקות נשימה ונחירות חזקות והוא לא נשאר רוב היום עם פה פתוח וכו...) א. האם לנתח לאור הממצא העובדתי - לא נשמע שצריך למהר אך כמובן זאת על סמך התואר שלך ולא על פי בדיקתי. ב. האם לחכות ולנסות ספריי אוואמיס סטרואידים שעשוי להקל לו על הנזלת הכרונית אבל לא משפיע על השקד השלישי. לא בטוח שאוומיס יעזור. ג. האם לחכות בכלל נגיד עוד חצי שנה ובמידה ויהיו תלונות גדולות יותר אז לנתח ??? אפשרי בהחלט. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים