צינון כרוני במשך כשמונה חודשים ייעוץ בבקשה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

14/08/2015 | 08:04 | מאת: שחר

אני בן 30, בריא בדרך כלל, אך כחודשיים לאחר שחזרתי מתאילנד בספטמבר שעבר, עם תחילת החורף הצטננתי ומאז אותו צינון, כל שבוע היה חוזר לי הצינון- בעיקר המון נזלת המון התעטשויות מלווה בהזעות מדי פעם והרגשת כבדות בפנים. לאחר כארבעה חודשים התחלתי לקחת כדורי אריוס ותרסיס אבאמיס (טיפול לאלרגיה), מאז הפסיקו ההתקפות צינון, אך הותירו אותי מצונן בעוצמה נמוכה (אף פתוח כמעט לגמרי, אך בקול נשמע שאני מצונן!) אבל ללא חוש ריח לחלוטין (למשך 90 אחוז מהזמן, ברמה שלא מריח בושם או בצל או אלכוהול גם אם מקרב לאף). הפסקתי עם התרופות לאחר 4 חודשי שימוש בהן וחזר לי חוש הריח, אך שוב, פעם בשבוע שבועיים אני מצונן קשה ובין לבין צינון קל (אך נשמע בקול שלי שאני מצונן) חוש הריח חזר אומנם אך לא כפי שהיה, ואני מרגיש שהשמיעה גם. במקביל אני יכול לספר שקצת לפני שהכל התחיל, גילו לי דלקת בשן שהחמירה מאוד, היום אני בטיפולים בדלקת, אני מציין זאת שמא אולי זה קשור. לאחר בדיקות אלרגיה (6 דקירות כאלו..) אמרו לי שאין לי אלרגיה. והכניסו לי מצלמה לאף ולא מצאו משהו מיוחד, חוץ מזה שהרירית נראית קצת מגורית (ביום הבדיקה הייתי בסדר פחות או יותר- צינון קל כרגיל, היום שזה יומיים אחרי, שוב אני מצונן קשה בנוהל).

שלום, אתה בריא בדרך כלל, אך כחודשיים לאחר שחזרת מתאילנד בספטמבר שעבר, הצטננת ומאז אותו כל שבוע היה חוזר הצינון- נזלת, התעטשויות והרגשת כבדות בפנים. לאחר כארבעה חודשים התחלת לקחת כדורי אריוס ותרסיס אבאמיס עם שיפור במצב. אתה עדין נשמע בקול מצונן,ללא חוש ריח לחלוטין. הפסקת עם התרופות לאחר 4 חודשי שימוש בהן וחזר לך חוש הריח, אך שוב, פעם בשבוע שבועיים מצונן קשה ובין לבין צינון קל. לאחר בדיקות אלרגיה אמרו לך שאין אלרגיה. למרות שלא מצאו אלרגיה נשמע שיש כאן אלמנט אלרגי. ממליץ על בדיקת אף אוזן גרון יסודית ולשקול CT סינוסים לחיפוש פוליפים אפיים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים