שיעול מתמשך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

29/07/2015 | 08:56 | מאת: מ

שלום, אני סובלת כבר לערך חצי שנה משיעול עם ליחה כל יום כמעט. לפני 10 חודשים בערך היה לי סינוסיטיס שטיפלתי עם אנטיביוטיקה. כשפניתי באפריל לרופאת משפחה היא אמרה שייתכן וזה שיעול מהקיבה ונתנה לי אומפרדקס. לאחר מכן כשלא עבר השיעול היא הפנתה אותי לרופאת אף אוזן גרון ולצילום. כשפניתי לרופאת א.א.ג היא אמרה שהצילום מראה שבעיקרון הריאות נקיות אבל יש אולי טיפה שאריות של ברונכיטיס ונתנה לי כדורים (מווקס). חזרתי אליה אתמול לאחר שלא עזרו לי הכדורים והיא אמרה שאין קשר בכלל לברונכיטיס או סינוסיטיס ושהשיעול נשמע שהוא בא ממיצי קיבה וגם זה שאני מתלוננת על הרגשת חנק בשיעול זה לא ממה שהיא אמרה קודם. אבל בכל אופן היא רשמה לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 ואמרה לי לחזור אליה אחרי 10 ימים עם צילום חוזר, ושאם זה לא יעזור ללכת לרופאת משפחה לבדוק אם זה קשור לקיבה. כשחזרתי הביתה נזכרתי שלקחתי בחודש שעבר את אותה האנטיביוטיקה בדיוק באותו מינון לבעיה אחרת שהייתה לי וזה לא עזר לי עם השיעול..מן הסתם אני עדיין סובלת ממנו והוא אף החמיר. התקשרתי למרפאה היום ואמרו לי שהיא אמרה שבכל אופן אני צריכה לקחת את האנטיביוטיקה גם אם לקחתי אותה לפני חודש ושזה אפילו יחזק שלקחתי לפני חודש. רציתי לשאול לדעתך, אם יש צורך לקחת שוב אנטיביוטיקה כה חזקה בהפרש של חודש, אם אז זה לא עזר לשיעול והוא החמיר? תודה רבה.

שלום, חצי שנה שיעול עם ליחה כל יום כמעט. לפני 10 חודשים בערך - סינוסיטיס . רופאת משפחה נתנה לך אומפרדקס. לאחר מכן כשלא עבר השיעול הופנית לרופאת אף אוזן גרון ולצילום. בהמשך היא אמרה שאין קשר בכלל לברונכיטיס או סינוסיטיס. רשמה אנטיביוטיקה אוגמנטין 875וצילום חוזר. אם אין דלקת פעילה בסינוסים אני לא מטפל באנטיביוטיקה. אני לא יודע מהו מקור השיעול אך אם מקור סינוסים נשלל אז יתכן ואין צורך באנטיביוטיקה. בלי בדיקה קלינית קשה לתת לך תשובה מלאה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים