בדיקת MRI ואיבוד חוש ריח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

08/05/2015 | 19:04 | מאת: אלגרו

לפרופסור שלום רב, לפני חצי שנה איבדתי כמעט לחלוטין את חוש הריח. אני בן 60, מטופל בכדורים נגד לחץ דם. רופאי א א ג רשמו לי AVAMYS וכן STERONAZ למשך כמה חודשים אך ללא תוצאות. אחד הרופאים מצא לי בצקת ,אך היא נעלמה . נוירולוג שלח אותו לבדיקת MRI שלא מצאה ממצא פתולוגי כלשהו. שאלותיי: 1- האם יש עוד מה לעשות ? 2- האם צודק אחד הרופאים שטען שייתכן שמדובר בסימפטום של התחלת אלצהיימר? הנוירולוג שלל קביעה זאת ואולם הוא אמר שייתכן שבעוד כמה שנים אולי אחלה בפרקינסון. מי מהם צודק? 3- האם בדיקת CT סינוסים מומלצת או שחבל לעשות אותה- גם בגלל כמות הקרינה הגדולה שלה? בתודה מראש

שלום, לפני חצי שנה איבדת כמעט לחלוטין את חוש הריח. קבלת AVAMYS וכן סטרונז ללא תוצאות. נוירולוג שלח לבדיקת MRI שלא מצאה ממצא פתולוגי כלשהו. 1- האם יש עוד מה לעשות ? בדיקת אף אנדוסקופית. 2- האם צודק אחד הרופאים שטען שייתכן שמדובר בסימפטום של התחלת אלצהיימר? לא נראה לי. 3- האם בדיקת CT סינוסים מומלצת? - כן ניתן לראות היטב סינוסים ובסיס גולגולת. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים