מוקוצלה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

31/10/2012 | 14:44 | מאת: רוחי

בפיענוח בדיקת MRI שעשיתי נכתב כי יש מוקוצלה באתמואיד. רציתי לברר מה זה, האם עלי לטפל בזה ואם כן למי לפנות? יצויין כי לפני 7 שנים עברתי הקרנות על אזור הנזופרינקס. האם יש קשר ? תודה

שלום רוחי בפיענוח בדיקת MRI נמצא כי יש מוקוצלה באתמואיד. מוקוצל זה הרחבה צסטית של אזור מסויים ברירית הציליארית הקיימת בסינוסים. כדאי לטפל בכך ע"י רופא א א גרון. יש להיות יותר קפדן במיוחד אם עברת הקרנות לנזופרינקס. בברכה

16/12/2012 | 13:16 | מאת: רוחי

א. תודה על התשובה ב. הרופא המטפל בבי"ח ממליץ על ניתוח להוצאת המוקצלה ולניקוי המוגלה שהצטברה. רציתי לדעת באיזה ניתוח מדובר (הבנתי שזה בהרדמה מלאה) ובעיקר מה ההשלכות וכמה זמן התאוששות / אשפוז ? ושוב תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים