סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

16/06/2014 | 21:56 | מאת: ח.ר

שלום רב, בימים האחרונים סובלת מתופעה שכל צעד שעושה מרגישה את העצב בלסת מעל השיניים העליונות, היו קצת כאבים מתחת לגבה וחלפו, ללא נזלת משמעותית או ליחה,ללא כאבי ראש וללא חום. בצילום רנטגן אומר הרופא שיש מוגלה בסינוס מקסילרי ופרונטלי ונתן אוגמנטין. הבנתי שגם כשרואים גודש בצילום לא ניתן לדעת האם המקור חיידקי וירלי או פטרייתי. האם התופעה שאני חשה בעצב הפנים מוכרת? האם יכול לעבור לבד או שיכול להגרם נזק ללא אנטיביטיקה? תודה רבה

שלום, בימים האחרונים סובלת מתופעה שאת מרגישה את העצב בלסת מעל השיניים העליונות, היו קצת כאבים מתחת לגבה וחלפו, ללא נזלת משמעותית או ליחה,ללא כאבי ראש וללא חום. בצילום רנטגן יש מוגלה בסינוס מקסילרי ופרונטלי וקבלת אוגמנטין. כשרואים גודש בצילום לא ניתן לדעת בוודאות האם המקור חיידקי וירלי או פטרייתי והאבחנה קלינית אלא אם לוקחים תרבית. תופעה זו אכן מתאימה לסינוסיטיס חריפה ואנטיביוטיקה עוזרת בדרך כלל. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים