ליחה כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

27/05/2014 | 03:25 | מאת: רוני

שלום לפרופסור יצחק ברוורמן. אני בן 29, סובל כ10 שנים מליחה כרונית וגודש באף. כשהתחלתי לסבול מ הסימפטומים, הייתי בבדיקות רבות אצל רופאים כדי לאבחן את הבעיה, בסופו של דבר אובחנתי כסובל ממיצי קיבה ועברתי ניתוח nissen fundoplication, הניתוח עזר במעט לתופעה, אבל רק במעט. אני יציין שבבדיקות סינוסים ואחרות נמצא שהכל תקין. גם בבדיקות אלרגיה שגרתיות לא נמצא שאני אלרגי למשהו, הייתי לפני מס' שנים אצל מומחה אלרגיה והוא נתן לי תרסיסים : רינולסט וסטרונאז. התרסיסים עוזרים להקל על הסימפטומים אבל לא פותרים אותם. אני יציין שהליחה היא כרונית, היא ליחה רטובה שממלאת את חלל הפה וגם כלולה בדרך כלל גודש באף כרוני. סימפטומים אלו פוגעים מאוד באורח חיי. תודה רבה מראש.

שלום, אתה סובל מליחה כרונית וגודש באף. אובחנת כסובל מ רפלוקס של מיצי קיבה ועברתי ניתוח nissen fundoplication, הניתוח עזר במעט לתופעה, אבל רק במעט. בבדיקות סינוסים ואחרות נמצא שהכל תקין. גם בבדיקות אלרגיה שגרתיות לא נמצאה אלרגיה למשהו. מומחה אלרגיה נתן לך תרסיסים : רינולסט וסטרונאז. התרסיסים עוזרים להקל על הסימפטומים אבל לא פותרים אותם. הליחה היא כרונית, היא ליחה רטובה שממלאת את חלל הפה וגם כלולה בדרך כלל גודש באף כרוני. נראה לי כי יש מצב כי הבעיה היא בסיב מערכת האף והסינוסים. יש לבדוק אם עברת CT סינוסים והערכה מקיפב של האף והסינוסים. יתכן והבעיה שם. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים