תיקון אנפוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

05/09/2013 | 22:42 | מאת: אורן

שלום, אני כבן 23, וסובל מדיבור אפי (אנפוף) כתוצאה מחיך שסוע בילדות. האם יש ניתוח שמסוגל לתקן את הליקוי בדיבור גם אצל מבוגרים? אם כן, האם עדיף לפנות לקלינאי תקשורת לפני ההתייעצות ברופא? תודה

שלום, אנפוף עקב הפרעה אנטומית של החיך עקב חיך שסוע בעבר הוא בעיה רצינית הקשורה בסגירת החיך הרך באזור הספינקטר הוולופרינגיאלי. תיקון בעיות באזור זה אפשריות ונעשות ע"י רופאים פלסטיקאיים, פה ולסת ולעיתים א א גרון המומחים לתחום זה כמובן שדרושה בדיקה והערכה של הבעיה. בהצלחה בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים