התייעצות לפני ניתוח אף רפואי שהוא גם אסתטי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

13/08/2013 | 18:50 | מאת: דור

שלום פרופסור, הנני בעל תסמונת מרפן, בן 31, לפני שנים עברתי ניתוחון קטן וקצר באף בו הורידו לי חלק מהמחצה מכיוון שהתלוננתי על נשימה דרך נחיר אחד ואף סתום. לאחר הניתוח התופעות לא חלפו כלל וכלל ומה גם שעיקמו לי את האף ונייתה לי רעש של שריקה בעת הנשימה מהאף. עברו לא מעט שנים מאז והחלטתי לנסות לשים קץ לעניין כי זה מאוד מאוד מפריע לי, אינני מסוגל עוד להמשיך לסבול את התופעות, מוריד לי מאוד מאיכות החיים. התייעצתי עם ד"ר בן שושן לאחר שהקרדיולוג שלי ציין בפני שעליי ללכת אך ורק למומחה אאג שהוא גם מנתח פלסטי ולא מנתח פלסטי, מפאת הרקע הרפואי שלי. אבקש את דעתך המלומדת לגבי ד"ר בן שושן, והמלצתך לגבי מנתחים נוספים, הטובים ביותר בארץ שהם גם מומחי אאג וגם מנתחי אף פלסטיים שאוכל להתייעץ איתם ולקבל חוות דעת נוספת. אציין שד"ר בן שושן אומר שיכול להיות שהתופעות הרפואיות לא יפתרו ורק אשאר עם ניתוח אסתטי יפה. מה דעתך בעניין? רצוני בניתוח זה קודם כל בגלל העניין הרפואי ולא האסתטי (לא שלא אתנגד לאף יותר אסתטי). כמובן שאכזב אותי לשמוע את דבריו, אך האם לא כדאי ללכת על הניתוח ולו בשביל הסיכוי שהעניין הרפואי כן יפתר אולי בקצת? הוא ציין שלא כדאי לי לעשות רק ניתוח רפואי כי צריך לשנות את מבנה האף מהיסוד. תודה.

שלום דור, אתה בעל תסמונת מרפן, בן 31. לפני שנים עברת ניתוח אף במחיצה. לאחר הניתוח התופעות לא חלפו כלל ולדבריך קיים רעש של שריקה בעת הנשימה מהאף. עברו לא מעט שנים וזה מאוד מפריע לך. לדבריך התייעצת עם ד"ר בן שושן, מומחה אאג שהוא גם מנתח פלסטי. לשאלתך לגבי ד"ר בן שושן, הוא רופא מומחה , גם בתחום הפלסטי ובעל נסיון רב. מנתחים נוספים, הטובים ביותר בארץ שהם גם מומחי אאג וגם מנתחי אף פלסטיים באזור זה הם ד"ר שם טוב, ד"ר דנו יצחק. לגבי מה שאמרו לך, אני לא יכול לדעת ולחוות את דעתי בלי לבדוק אותך. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים