תוצאות CT

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

04/07/2013 | 15:19 | מאת: חנה

שלום רב לפרופ' ברוורמן, אבקש את התייחסותך: במערת הלסת הימנית עיבוי הרירית, ניכר יותר בבסיס הסינוס. במערת הלסת השמאלית הסננה כמעט מלאה. האוסטאום והאיפונדיבולום מוסננים מימין ומשמאל. הדפנות הגרמים תקינים. מחיצת האף סוטה לשמאל בחלקה האחורי וסוטה קלות לימים בחלקה הקדמי. הקונכיה מדיאה הימנית והשמאלית תקינה. קונכיות התחתונות תקינות. בחלל האף הרירית מעובה. יש רושם של פולפ אפי גדול משמאל, המשתרע בין הקונכיה התחתונה והספטום נאזי. כמו כן יש רושם של פוליפים קטנים בחלל האף העליון. מקור הפוליפים כנראה אפי עליון אולם לא ניתן לשלול פוליפים קטנים ממקור אטמואידלי. בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה רבה. במערת המצב הימנית אורור תקין.במערת המצח השמאלית עיבוי ניכר מאוד של הרירית הממלא כמעט את כל חלל הסינוס. בסינוס הספנואידלי הרירית מעובה.

שלום, לפי רישום בלבד של תוצאות ההדמיה, במערת הלסת הימנית עיבוי הרירית, ניכר יותר בבסיס הסינוס. במערת הלסת השמאלית הסננה כמעט מלאה. האוסטאום והאיפונדיבולום מוסננים מימין ומשמאל. הדפנות הגרמים תקינים. מחיצת האף סוטה לשמאל בחלקה האחורי וסוטה קלות לימים בחלקה הקדמי. הקונכיה מדיאה הימנית והשמאלית תקינה. קונכיות התחתונות תקינות. בחלל האף הרירית מעובה. יש רושם של פוליפ אפי גדול משמאל, המשתרע בין הקונכיה התחתונה והספטום נאזי. כמו כן יש רושם של פוליפים קטנים בחלל האף העליון. מקור הפוליפים כנראה אפי עליון אולם לא ניתן לשלול פוליפים קטנים ממקור אטמואידלי. בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה רבה. במערת המצב הימנית אורור תקין.במערת המצח השמאלית עיבוי ניכר מאוד של הרירית הממלא כמעט את כל חלל הסינוס. בסינוס הספנואידלי הרירית מעובה. לפי הממצאים מדובר בפוליפים באף עם סינוסינטיס כרונית. כמובן שלא ממליצים על טיפול רק לפי הצילום אלא יש צורך בבדיקה יסודית ולראות מה מפריע לך. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים