ריניטיס סיכה גודש ויובש באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

07/11/2019 | 21:39 | מאת: אתלה

אחרי חצי שנה של נזלת קשהבעיקר נזלת אחורית לבנה וצמיגית עם ליחה בגרון ואין ספור בדיקות והתיעצויות רפואיות וקבלת סטרואידים דרך הפה 4 חודשים וסטרואידים דרך האף בספריי. היום אחת מרופאות הא.א.ג. איבחנה ריניטיס סיכה. המליצה על הרבה שתית מים להמשיך עם מי מלח מספר פעמים ביום וגם סטרונאז כנגד הגודש שבאף. אמנם המי מלח עוזרים לי אך לפעמים אני מרגישה בנוסף לגודש באף גם יובש וחוסר לחות באף. שאלתי- האם מי המלח גורמים גם ליובש בריריות האף ?? הפסקתי לקחת את הסטרונאז כי אני חוששת שהוא גורם ליובש, אבל ממשיכה עם מי המלח כי הם מקילים על הגודש. האם אני עושה נכון או שהמי מלח גם גורמים ליובש ברירית? מה הטיפול המומלץ בגודש באף ובריניטיס סיכה? תודה !

שלום, לדבריך, חצי שנה של נזלת קשה, בעיקר נזלת אחורית לבנה וצמיגית עם ליחה בגרון ואין ספור בדיקות והתיעצויות רפואיות וקבלת סטרואידים דרך הפה 4 חודשים וסטרואידים דרך האף בספריי. אחת מרופאות הא.א.ג. איבחנה ריניטיס סיכה. המליצה על הרבה שתית מים , מי מלח , סטרונאז כנגד הגודש שבאף. המי מלח עוזרים אך לפעמים גודש באף ויובש וחוסר לחות באף. מי המלח בכמות גדולה יכולים לגרום ליובש בריריות האף סטרונאז גם יכול לתת תחושת יובש. ניתן להמשיך במי מלח בריכוז פיסיולוגי , סטרונז פעם ביום לכל נחיר ואם הבעיה נמשכת בדיקת א א גרון חוזרת. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים