דום נשימה ובדיקת קולנוסקופיה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

31/10/2019 | 22:28 | מאת: רז

שלום אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, האם יש הגבלות או הנחיות כלשהן לגבי בדיקת קולנוסקופיה? האם הטשטוש שיש בקולונוסקופיה יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה או שזה לא משפיע כמו בשינה? ובאם יש הפסקות נשימה מתעוררים מיד כמו בשינה ונושמים או שעקב הטשטוש אין את העוררות הזו ועלולים להגיע למצוקה נשימתית? תודה רבה

שלום, אדם שסובל מדום נשימה בשינה או כשיש חשד לדום נשימה בשינה, צריך לטפל בכך. כמו לשון עם מסיכת CPAP. טשטוש שיש בקולונוסקופיה לא יכול לגרום להפסקות נשימה כמו בשינה . בזמן הטשטוש שומרים על דרכי הנשימה. אם יש הפסקות נשימה מתעוררים לאחר מספר שניות . בדיקת דום נשימה מתבצעת ע"י בדיקת מעבדת שינה. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים