נוזלים בסינוסים- בדיקת CT

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/08/2019 | 18:01 | מאת: אבנר

שלום דוקטור !! בשבועות האחרונים אני סובל משיעול טורדני. לפני כשלושה שבועות התחלתי ליטול טלפסט+ פליקסונז (לא הועיל). ובמקביל נשלחתי ע"י רופא א.א.ג לבצע צילום של מערות הפנים . להלן התשובה שקיבלתי ממכון מ.א.ר ככתבה וכלשונה: מצב לאחר ניתוח fess (לפני 6 שנים). עיבוי רירית היקפי בולט בסינוס המקסילרי הימני. עיבוי רירית היקפי קל בסינוס המקסילרי השמאלי. עכירות חלקית בתאי האתמואיד דו- צדדית. עיבוי רירית היקפי, בחלקו עם מרכיב פוליפואידי קל בסינוס הספנואידלי. עיבוי רירית במוצא OMC משמאל. .היפרטרופיה קלה של הקונכיה התחתונה מימין. סטיה של מחיצת האף לשמאל. תפיחות רקמה רכה קלה בנאזופרינקס. לסיכום: ממצאים בתאי האויר הפארא- נאזלים, כמפורט בגוף התשובה. להמשך יעוץ רופא א.א.ג אשמח לדעת מה התשובה אומרת וכיצד יש להמשיך בטיפול? האם טיפול אנטיביוטי יעזור? יש לציין , שאני סובל מריח פה מזה שנים, וכל הבדיקות שעשיתי לא נמצא מהו המקור לריח. האם יתכן, שזה נובע מהסינוסים? מצפה לתשובתך

שלום' בשבועות האחרונים אתה סובל משיעול טורדני. קבלת טלפסט+ פליקסונז (לא הועיל). בצילום CT אני מניח, של מערות הפנים : מצב לאחר ניתוח fess (לפני 6 שנים). עיבוי רירית היקפי בולט בסינוס המקסילרי הימני. עיבוי רירית היקפי קל בסינוס המקסילרי השמאלי. עכירות חלקית בתאי האתמואיד דו- צדדית. עיבוי רירית היקפי, בחלקו עם מרכיב פוליפואידי קל בסינוס הספנואידלי. עיבוי רירית במוצא OMC משמאל. .היפרטרופיה קלה של הקונכיה התחתונה מימין. סטיה של מחיצת האף לשמאל. נראה כי עברת בעבר ניתוח סינוסים - האם חיובי? יתכן וצריך טיפול אנטיביוטי אך דרושה בדיקת האף והסינוסים קודם לכן. יתכן וריח לא טוב נובע מהסינוסים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים