בקשה לשמוע המלצות על ניתוח FESS פשוט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/02/2018 | 02:22 | מאת: ניתוח FESS

שלום לפורום, אני בת 31, סובלת מאלרגיה נזלתית כרונית מגיל 17 בעיקר בעת התקררות ובתקופות מעבר. המליץ לי רופא אאג לעבור ניתוח FESS וכבר קבע לי תור בבי"ח בו הוא יבצע את הניתוח. להלן האבחנה שלו: סובלת מאף סתום וסינוסיטיס כרונית. בבדיקתה ובהדמיה הכונכיות מוגדלות חסימת מוצא סינוסים אתמואידליים. הופנתה לניתוח. לא עברתי צילום או בדיקות דם אלא רק בדיקה רגילה ולא פולשנית אצל רופא זה. אני לא סובלת מסינוסיטיס בצורה חמורה והניתוח אמור לשפר את עניין האלרגיות. לא קיבלתי מאותו הרופא המלצות ואשמח לשמוע מכם האם אכן מומלץ לי לעבור כזה ניתוח? תודה מראש לעונים

שלום, את סובלת מנזלת אלרגית כרונית מגיל 17 בעיקר בעת התקררות ובתקופות מעבר. רופא אאג המליץ לך לעבור ניתוח FESS וכבר קבע תור בבי"ח בו הוא יבצע את הניתוח. להלן האבחנה שלו: סובלת מאף סתום וסינוסיטיס כרונית. בבדיקתה ובהדמיה הכונכיות מוגדלות חסימת מוצא סינוסים אתמואידליים. הופנתה לניתוח. לפני ניתוח FESS דרושה בדיקת CT סינוסים. צריך כי יהיו האנדיקציות לניתוח זה. לאחר שיהיה לך צילום CT ניתן לשקול לגבי ניתוח. לא למהר. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים