תפליט ותרבית שלילית לסטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

19/01/2018 | 13:36 | מאת: יואל

שלום רב, בן 60, לפני שבועיים כאב גרון, חום קל ותפליט לבן על השקדים, שהופיע יחד עם החום ולא היה שם קודם. החום והכאב חלפו למחרת. התפליט גדל וקטן בגודלו על שני השקדים. נותר שיעול למשך כשבוע שכבר עבר, ותפליט לבן בקוטר כ-7 מ"מ שעוד נותר במקומו בלי שינוי בגודל על שקד שמאל. לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה, תרבית ממשטח הגרון יצאה שלילית לסטרפטוקוק (פלורה רגילה). לא נטלתי אנטיביוטיקה. לא מדובר בטונסילוליט. ברור לי שלא ניתן לאבחן מבלי לראות, אך האם יש כיוון למה יכול לגרום לתפליט זה במשך זמן כה רב? בתודה מראש, יואל

שלום , היה לך כאב גרון, חום קל ותפליט לבן על השקדים, שהופיע יחד עם החום ולא היה שם קודם. החום והכאב חלפו למחרת. התפליט גדל וקטן בגודלו על שני השקדים. נותר שיעול למשך כשבוע שכבר עבר, ותפליט לבן בקוטר כ-7 מ"מ שעוד נותר במקומו בלי שינוי בגודל על שקד שמאל. לאחר ביקור אצל רופאת המשפחה, תרבית ממשטח הגרון יצאה שלילית לסטרפטוקוק . לא מדובר בטונסילוליט. לא ניתן לאבחן מבלי לראות, אך יתכן וזו ציסטה קטנה בשקד או דברי בתוך קריפטה. אם נמשך כדאי לבדוק בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים