בדיקת BERA, נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

16/01/2018 | 12:05 | מאת: שירה

שלום! בן שלנו היום בן שנתיים וארבע חודשים. אחרי לידה עבר חילקי בדיקת שמיעה בבית חולים. בגיל שנה בוצע בדיקה התנהגותי- ירידה בשמיעה 45 ו50. בגיל שנתיים בבדיקה חוזרת נמצאו נוזלים בשני האוזניים. ירידה 40 בשני אוזניים. בגיל שנתיים ושלוש חודשים עבר שוב בדיקה התנהגותית -יש שיפור -ירידה בשמיעה רק 25 ועדיין יש נוזלים. אחרי זה הלכנו לרופא א.א.ג. הוא ראה נוזלים רק באוזן אחד ונתן לנו הפניה לבדיקת BERA (כי ילד עדיין לא מדבר טוב רק מילים: אמא, תן, קח לא תמיד וכל מיני מילים ומשפתים שלא ברור מה זה. גם כי שתי בדיקות לא טובות ואחד טובה...) השאלה: האם אפשר לקבל תוצאות בדיקת BERA מדויקות אם יש נוזלים בעוזניים? וכמה שאני הבנתי נוזלים יכולים לבוא וללכת אי אפשר לדעת מתי לפני הבדיקה או אחרי. אם יש ירידה בשמיעה בגלל הנוזלים ועושים בדיקה נגיד כשה אין נוזלים ואחרי בדיקה נוזלים חוזרים או להפך. עד כמה זה מדוייק? או אדיף לחזור לבדיקת טימפנומטריה ובדיקת שמיעה התנהגותית? תודה רבה

שלום, בנכם בן שנתיים וארבע חודשים. בגיל שנה בוצעה בדיקת שמיעה - ירידה בשמיעה 45 ו50. בגיל שנתיים בבדיקה חוזרת נמצאו נוזלים בשני האוזניים. ירידה 40 בשני אוזניים. בגיל שנתיים ושלוש חודשים עבר שוב בדיקה התנהגותית -יש שיפור -ירידה בשמיעה רק 25 ועדיין יש נוזלים. רופא א.א.ג. הוא ראה נוזלים רק באוזן אחת . בדיקת BERA (כי ילד עדיין לא מדבר טוב } תוצאות בדיקת BERA מדויקות ואם יש נוזלים רואים את השפעתם על חלק מהבדיקה. אני מציע בדיקת שמיעה וטימפנומטריה ואם אין נוזלים כלל ועדין יש ליקוי שמיעה אז BERA בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים