תוצאות CT אבחון טיפול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

08/11/2017 | 02:42 | מאת: חן

היי ברצוני לדעת האם האבחון הבא דורש ניתוח : הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי . איוורור תקין וגבולות גרמיים סדירים של מערות המצח, מערה הספנואידלית . מבנה גרמי שמור של תאי האטמואידים . הודגמה רירית קלה מעט מעובה בתאי האטמואידים דו"צ . מערות הלסת מאווררות היטב עם גבולות גרמיים סדירים . באספקט עליון מדיאלי של מערת הלסת מימין הודגמה התעבות רירית . נצפתה רירית מעובה בהיקף של מערת הלסת משמאל . בחלל האף הודגמה סטייה כלפי ימינה של מחיצה גרמית . נצפתה קונכה בולוזה משמאל . הקונכיות הגרמיות תיכוניות ותחתונות סימטריות דו צדדי עם ציפוי רירית תקין. ה OMC חסום מימין, פתוח משמאל . התרשמות : רירית מעובה במערות הפנים כמתואר אני מטופלת על ידי זריקת סטרואידים כבר למעלה מ7 שנים פעם בחודש אני כבר מזריקה לעצמי פחות מ1 CC , האם האבחון של ה CT מחייב אותי בניתוח? האם ניתוח זה הפתרון? תודה רבהה

שלום, לגבי תוצאות ההדמייה: איוורור תקין וגבולות גרמיים סדירים של מערות המצח, מערה הספנואידלית . מבנה גרמי שמור של תאי האטמואידים . הודגמה רירית קלה מעט מעובה בתאי האטמואידים דו"צ . מערות הלסת מאווררות היטב עם גבולות גרמיים סדירים . באספקט עליון מדיאלי של מערת הלסת מימין הודגמה התעבות רירית . נצפתה רירית מעובה בהיקף של מערת הלסת משמאל . בחלל האף הודגמה סטייה כלפי ימינה של מחיצה גרמית . נצפתה קונכה בולוזה משמאל . הקונכיות הגרמיות תיכוניות ותחתונות סימטריות דו צדדי עם ציפוי רירית תקין. ה OMC חסום מימין, פתוח משמאל . התרשמות : רירית מעובה במערות הפנים כמתואר האבחון של ה CT לא מחייב בניתוח. הניתוח נקבע על פי שקול רפואי של מצבך והבדיקה הקלינית. CT רק עוזר להחליט. יתכן וצריך לטפל רק בסטית המחיצה . הקביעה לגבי ניתוח רק אחרי בדיקה של א א גרון. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים