פוליפ במיתרי הקול לאחר 30 שנות עבודה בהוראה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

30/10/2017 | 04:42 | מאת: רונית

שלום רב! אני מורה מזה כ 30 שנה, סובלת מצרידות. לפני כשנה, התגלה אצלי בבדיקת אנדוסקופ עם הסיב האופטי פוליפ קטן על מיתרי הקול בצד שמאל. לפני כשבוע, שוב התגלה הפוליפ בבדיקת מעקב חוזרת. 1) האם טיפול אצל קלינאית תקשורת(speech theraphy) יכול לסייע / עשוי לעזור להעלמת הפוליפ? 2) האם רק ניתוח יכול להסיר את הפוליפ? 3) במידה ואמשיך לעבוד בהוראה, הכרוכה בהרמת קול, במשך שעות רבות בכל יום עלולה להחמיר את מצב הפוליפ או לגרום לו לגדול או להיהפך, חלילה, לגידול ממאיר? אודה לתשובותיך בהקדם. בתודה, רונית

שלום , את מורה מזה כ 30 שנה, סובלת מצרידות. לפני כשנה, התגלה בבדיקה עם הסיב האופטי פוליפ קטן על מיתרי הקול בצד שמאל. שוב התגלה הפוליפ בבדיקת מעקב חוזרת. במידה והפוליפ לא משתנה זמן ממושך ונשאר נראה כי טיפול אצל קלינאית תקשורת(speech theraphy) לא יכול לעזור להעלמת הפוליפ. צריך לראות את צורת הפוליפ וגודלו ואז לענות אם רק ניתוח יכול לעזור, אך אם מדובר בפוליפ ברור אז ניתוח הוא הפתרון. במידה ותמשיכי לעבוד בעבודה הכרוכה בהרמת קול, במשך שעות רבות בכל יום יתכן כי תהיה הרעה במצב הפוליפ או לגרום לו לגדול . בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים