ניתוח fess מספר שאלות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/06/2017 | 17:22 | מאת: NOT_FOUND

שלום, לפני שבוע בערך עברתי ניתוח fess אצל מומחה בנהריה. הניתוח ארך המון זמן 4 שעות בערך אבל ההתאוששות היא דיי טובה לאחר יומיים כבר אין דימומים רק קרישים פה ושם והשטיפות הוולכות דיי טוב ואני מקפיד לשטוף לפחות 4 פעמים ביום, יש לי מספר שאלות בכל אופן: 1, לפני הניתוח עישנתי ומאז הניתוח לא עישנתי ברור לי שלא בריא וגם מבין את ההשלכות על השעריות באף אך בכל זאת מתי אוכל לחזור לעשן סיגריה אחת או 2 ביום לפחות? 2. האם אפשר להשתמש במלח רגיל במקום השקיות מלח שקונים במלא כסף? 3. אני גם כרגע לוקח פרדניזון ואני לא מת על זה שכל כך הרבה זמן צריך לקחת סטירואידים, 5 ימים לפני הניתוח התחלתי, לא הבנתי למה כל שבוע צריך לרדת במינון ולא פשוט להפסיק. מתי אפשר לעשות פעילות רגילה, מין וכד' לא מדבר פה על מרתון או משהו מאומץ ממש. תודה

שלום, לפני כשבוע עברת ניתוח fess אצל מומחה בנהריה. הניתוח ארך כ 4 שעות בערך וההתאוששות היא די טובה, לאחר יומיים אין דימומים ואתה מקפיד לשטוף לפחות 4 פעמים ביום, את האף. 1, ללגבי חזרה לעישון יש לשאול את המנתח שלך, אנחנו ממליצים לא לעשן כלל אך אם אין ברירה, אחרי כשבועיים ניתן לחזור לעשן סיגריה אחת או 2 ביום. 2. אפשר להשתמש במי מלח רגילים. 3. לגבי פרדניזון , מבחינה רפואית צריך לרדת במינון ולא פשוט להפסיק. אתה יכול להתייעץ עם הרופא שלך. פעילות רגילה ניתן להתחיל לאחר כ3-4 שבועות. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים