שיעול ממושך .

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

15/03/2017 | 08:01 | מאת: שושי

שלום, כבר יותר מארבעה חודשים יש לי שיעול. כל פעם ברמה אחרת. אני לא מעשנת. יכול להיות לי כמה ימים הפסקה ואז שוב חוזר. כל שנה אני סובלת משיעול חזק, אף פעם לא בדקתי את זה (אף פעם זה לא היה תקופה כל כך ארוכה). לפעמים כואב בצלעות ובטן תחתונה. זה התחיל מזה שהייתי קצת חולה עם כאבי גרון, ליחה, נזלת וכדו (שפעת). הייתי מספר פעמים אצל רופא משפחה- שתיתי זטו, מוקסיפן, טננבלוט- לא עזר. ב 15.12 הלכתי לאא"ג (רופא המשפחה הפנה אותי). הרופא דפק לי קצת בפנים ומישש קצת את הפנים ואמר לי שיש אצלי נוזלים שיורדים לגרון ובגלל זה השיעול, הביא לי אוגמנטין- לא עזר. לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם לשעלת ויצא שאין לי ורופא המשפחה הפנה שוב לאאג. יש לי כמה שאלות: 1) איך האאג יבדוק הפעם? מה שונה מפעם שעברה? מה זה יכול להיות (אני קצת בלחץ מה זה יכול להיות...)? ומדוע אף תרופה לא השפיע עליי? 2) כל התקופה אני הולכת לעבודה רגיל (חוץ מיומיים חולי של השפעת), האם לדעתך יש סיכוי אפילו קטן שאני מדבקת? או שבגלל שזו תקופה ארוכה אז אין סיכוי? עוד פרט, לא יודעת אם רלוונטי- יש לי תופעה של דופק מהיר בחצי שנה האחרונה שלא יודעים את הסיבה. תודה!

שלום, כבר יותר מארבעה חודשים יש לך שיעול. את לא מעשנת. כל שנה יש לך שיעול חזק, רופא משפחה נתנה טיפול - זטו, מוקסיפן, טננבלוט- לא עזר. אא"ג אמר שיש נוזלים שיורדים לגרון ובגלל זה השיעול, נתן אוגמנטין- לא עזר. בדיקת אאג תלויה ברופא ובד"כ הבדיקה מקיפה. זה יכול להיות עקב בעיה בסינוסים או בעיה ראתית. לא ידוע לי אם יש סיכוי שאת מדבקת. לגבי דופק מהיר בחצי שנה האחרונה - יש להיתייעץ עם רופא משפחה או קרדיולוג. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים