ניתוח לתיקון סטיית מחיצת האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

01/03/2017 | 00:42 | מאת: שרון

שלום מה מידת ההצלחה של ניתוחים לתיקון סטיית מחיצת האף שנעשים בכדי לשפר את מעבר האוויר באף? והאם זה משנה האם מדובר בסטייה מולדת או כתוצאה מחבלה? יש נטייה למחיצה להתעקם שוב במשך הזמן? האם ניתוח כזה (כולל הקטנת הקונכיות) מבוצע רק בהרדמה כללית או גם מקומית? אחד הדברים שמטרידים אותי, זה שלאחר הניתוח האף סתום לגמרי. נכון שגם היום המצב לא טוב, אבל עדיין נכנס טיפת אוויר דרך האף, וכשאף סתום לגמרי (כמו למשל אם סוגרים את האף עם האצבעות) אז כל פעולה כמו בליעה וכדו' די בלתי נסבלת. ושאלתי, האם יש שיטות ניתוחיות/פתרונות כלשהם שיכולים לאפשר מעבר כלשהו של אוויר גם בזמן הסמוך לניתוח? תודה

שלום ניתוחים לתיקון סטיית מחיצת האף שנעשים בכדי לשפר את מעבר האוויר באף בד"כ מוצלחים. לא משנה האם מדובר בסטייה מולדת או כתוצאה מחבלה. אם התיקון נעשה באופן יסודי אין נטייה למחיצה להתעקם שוב. ניתוח כזה (כולל הקטנת הקונכיות) מבוצע בהרדמה כללית אך יתכן גם במקומית. אחרי הניתוח האף סתום עם טמפונים. למשך כיומיים. שיטות ניתוחיות/פתרונות כלשהם ללא טמפונים קיימים אצל מנתחים מסויימים. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים