גיל רלוונטי לניתוח סינוסים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

19/02/2017 | 14:37 | מאת: גיל לניתוח סינוסים

שלום מאיזה גיל ניתן לנתח סינוסים FESS, תיקון מחיצה וקונכיות ? בתי בגירה בגיל 15.5 סובלת מנזלת תמידית, טיפולים תרופתיים לא עוזרים, בצילום CT הובחן מחיצה סוטה, נחיר חסום ובצקת אלרגית שכאמור טיפול תרופתי לא עוזר. האם מומלץ לחכות שתסיים לגדול או שמא גם בשלב הנוכחי לניתוח יהיה אפקט מועיל גם בעתיד. תודה

שלום, ניתן לנתח סינוסים FESS, מגיל צעיר אפילו ילדים. תיקון מחיצה מגיל 16-17 וקונכיות אפשר אחרי גיל 12 בזהירות. בתך בגירה בגיל 15.5 סובלת מנזלת תמידית, טיפולים תרופתיים לא עוזרים, בצילום CT הובחנה מחיצה סוטה, נחיר חסום ובצקת אלרגית שכאמור טיפול תרופתי לא עוזר. לא ברור לי מדוע זקוקה לFESS? לגבי המחיצה אחרי גיל 16 האם טופלה ונבדקה ע"י אלרגולוג? אפשר לשקול ניתוח קונכיות. קשה לי לענות ללא בדיקת הבת. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים