בת 13 ומחזור לא סדיר, מה הבעיה אצלי?

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

26/11/2013 | 07:01 | מאת: 13 עם מחזור לא סדיר

שלום, אני בת 13 וקיבלתי מחזור כמה חודשיים לפני יום הולדתי 12 ולא היה סדיר מקבלתו, הוא יכול להופיע חודש ואז לא להופיע 4 חודשים. אני שוקלת 36 (מתעמלתבנבחרת התעמלות קרקע) וולפני כמה חודשים נמדדתי וגובהי היה 1.54

09/12/2013 | 05:18 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב ישנן מספר סיבות לעובדה שהחזור אצלך לא סדיר: 1. אץ צעירה עדיין. בשנתיים הראשונות מתחילת המחזור יש מצב של חסר בשלות של הציר ההורמונלי אצל חלק מהבנות (לא כולן) ולכן יש מחזור לא בדיר בשנתיים הראשונות. כלומר, סביב גיל 14 שנים אמור להסתדר אצלך המחזור 2. תת משקל, וזהו המצב אצלך. במצב של תת משקל יש מצב של רמה נמוכה יחסית של הורמון בשם לפטין שחשוב למצב ההורמונאלי ולמחזורים הסדירים 3. התעמלות אומנותית , מצב של לחץ נפשי וספורט אינטנסיבי מפריעים לעיתים להפרשה ההורמונאלית. 4. כמובן שאבחנות נוספות אפשריות בהחלט אךמצריכות בדיקה גופנית והערכה אינדיבידיאלית בכדי לאבחנם. ההמלצה שלי היא לבצע רישום של כל מועדי המחזורים שלך בשנה הקרובה בצורה מסודרת ימים ומשך דימום והגיע סביב גיל 14 שנים אםלא מסתדר לבדיקה של אנדוקריולוג ילדים ולהערכה וברורוטיפול לפי צורך. תדירות מחזור תקינה בגילך הינה תחילת דימום במרווח של 21-45 יום. בברכה,

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות