אוננות יתר

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

24/10/2013 | 12:00 | מאת: שרון

שלום.בתי בת 8. היא גילתה לפני שנה את האוננות.. היא יודעת שהיא יכולה לאונן, אבל רק בחדר שלה, וכשהיא לבד. יותר מחצי שנה, היא מאוננת כל לילה, לפני השינה, בטענה ש"אם אני לא מאוננת, לוקח לי יותר זמן להירדם". זה קורה כל לילה במשך כמה חודשים טובים. בהתחלה זה לא הפריע לי, אבל אני פוחדת שזה כבר הפך להרגל/מעין אובססיה ואני פוחדת שהיא לא תוכל להפסיק עם זה בעתיד. ניסיתי להציע לה פעולות אחרות לעשות שירדימו אותה (לשיר, לספור כבשים וכו'...) אבל היא לא מוכנה לשמוע. האם יש כאן אפשרות להתנהגות אובססיבית? מה אני יכולה להציע לך כתחליף מתאים? תודה!

02/11/2013 | 16:42 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לשרון, שלום רב, המקרה שאת מתארת הוא התנהגותי. מסוג ההתנהגויות שהילדים ובני הנוער בוחרים לעצמם. לא מדובר בבעיה הורמונאלית או בהפרעה . מדובר בדפוס התנהגותי שהדרך להתמודד עימו תלויה מאוד באופי הילדה, בהתנהגויות בבית. איני חושבת שיש מקום לדאגה ואם התנהגותית הנושא מטריד אותך ניתן לפנות לייעוץ אינדיבידואלי התנהגותי לא רפואי. בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות