בעיה במזור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

04/10/2013 | 22:29 | מאת: עע

שלום, אני בת 15 משקל נע בין 48 ל 49 וגובה 162, לא מקבלת מחזור כבר כמעט שנה. עוסקת בספורט- בחדר כושר שלוש עד ארבע פעמים בשבוע. שיניתי את התפריט שלי בחצי שנה האחרונה (רק בשביל לחיות באורך חיים בריא) ואכלתי פחות אבל לאחר שירדתי במשקל מ 50 קילו ל 45 הבנתי שזו הייתה טעות. עכשיו אני כבר אוכלת רגיל ואפילו עולה במשקל כדי לקבל מחזור, הבעיה היא שאני לא מקבלת מחזור ואני לא רוצה לעלות עוד ועוד במשקל.. מה עליי לעשות כדי לקבל מחזור? תודה

10/10/2013 | 21:28 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, את לא בתת משקל כרגע. לפי מה שתארת המשקל של 48 קג ו 162 הוא אומנם מייצג נערה רזה אך תקינה וזו לא הסיבה לאי חזרת המחזור , אלא אם היית 45 קג לפני כחודשיים. לוקח זמן אפילו כחצי שנה עד שנה מהרגע שהמשקל תקין כמו עכשו לקבלת המחזור. לכן עלייך לגשת לבדיקה גופנית גם לאנדוקרינולוג וגם לגניקולוג כדי לברר את הסיבה לאי קבלת המחזור אצלך. ניתן לפנות למרפאת נערות באסף הרופא המשלבת באותו ביור מרפאהאנדוקרינולוגית ילדים וגניקולוית נערות. 08-9779151 פקס 08-9779156

11/10/2013 | 07:41 | מאת: עע

תודה על התשובה. שקלתי את עצמי פעם נוספת ומשקלי כרגע הוא 48.7 זה אומר שאין לי צורך לעלות יותר במשקל? תודה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות