התפתחות מינית מוקדמת?

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

23/09/2013 | 00:05 | מאת: א

שלום רב ביתי בת 8.5 ולאחרונה נראה כי ישנה התחלה של צמיחת שיער ערוה (בינתיים מעט יחסית) ללא סימני התבגרות מינית נוספים כגון שיער בבית השחי, צמיחת שדיים, וסת... האם זה נורמלי? מה עלי לעשות? בנוסף, יש לה fused labia עם פתיחה חלקית. כשהיתה בת שנתיים נאמר לנו שיפתח באופן מלא עם ההורמונים של גיל ההתבגרות וכי עלינו להגיע לבדיקה מעט לפני גיל ההתבגרות. האם עכשיו זהו הזמן? בינתיים אין שינוי במידת הפתיחה תודה

28/09/2013 | 21:21 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב, בפנייתך היו 2 שאלות: 1. שיעור מיני בגיל 8.5 שנים הוא תהליך תקין לגמרי. אני ממליצה רק לפנות לרופא הילדים שיעלה את ביתך על עקומות גדילה לוודא שקצב הגדילה שלה תקין. 2. מבחינת השפתיים הצמודות אכן יש מקום למעקב והוא אכן צריך להתחיל בתקופה זו. בברכה, דר' מריאנה רחמיאל

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות