דחוף, האם יש סיכוי ממשי שאני בהיריון??

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

27/04/2013 | 20:41 | מאת: מאיה

אני בת 17, לוקחת גלולות (מליאן) כבר ארבעה חודשים. החודש שכחתי לקחת גלולה אחת באמצע החודש (יום 11), ובכל זאת קיימתי יחסי מין בלי קונדום (ביום שאחרי סיום החבילה של הגלולות). האם הסיכוי להיריון ממשי? כלומר, עד כמה הוא גבוה? והאם לקחת פוסטינור (הרי ידוע לי שרצוי להמנע מכך ככל הניתן)?

30/04/2013 | 23:27 | מאת: ד"ר אנה פדואה

30/04/2013 | 23:32 | מאת: ד"ר אנה פדואה

שלום מאיה, הסיכוי להרות לאחר שכחה של גלולה בודדת נמוך ביותר. כרגע מאוחר לפוסטינור במידה וטרם לקחת. אם לקחת אל דאגה זה לא עושה נזק. מה שיכול לקרות הוא שיופיע אצלך דימום לא בזמן הוסת. לא נותר אלא לחכות לוסת ואם הוא לא מגיע לעשות בדיקת הריון. אני מניחה שהוסת יגיע והכל יהיה בסדר. בהצלחה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות