גלולות בגיל 12

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

11/02/2013 | 10:01 | מאת: מירי

יש לי ילדה בת 12 שכבר חצי שנה מקבלת מחזור באופו סדיר. מחודש לחודש המחזור הופך קשה יותר ויותר. פעם אחרונה כבר היו לה 6 ימי דימום קשים וכאבים חזקים מאוד. אתמול הייתי איתה אצל רופא נשים והוא המליץ לתת לה גלולות. מה דעתכם ?

12/02/2013 | 19:04 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

למירי שלום רב, אכן אחד הטיפולים למצב של מחזורי קשים וארוכים הינו גלולות. אולם, לאור גיצה הצעיר והעובדה שהדימומים החלו לא מזמן הייתי ממליצה ברור בסיסי של ספירת דם, תפקודי כבד, סוכר ועוד, כולל ברור הורמונאלי לפי הצורך לוודא שאין מצב ההמצריך ברור או טיפול. ובמידה והכל תקין ניתן לשקול טיפול בגלולות. חשוב לזכור שלא מומלץ לתת גלולת לנעקה שעדיין לא סיימה את הצמיחה שלה לגובה משום שטיפול בגלולת (אסטרוגן) טרם סיום הגדילה עשוי לפגוע בצמיחה לגובה. ניתן לפנות לייעוץ למרפאת נערות במרכז הרפואי אסף הרופא, המשלבת בותו ביקור הערכת גניקולוגית נערות ואנדוקרינולגית ילדים

14/02/2013 | 07:30 | מאת: מירי

תודה רבה! עזרת לי מאוד

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות